Termeni si conditii

Bine te-am gasit! Iti multumim ca ne citesti.  Am actualizat Termenii si Conditiile  site-ului.
Te rugam sa parcurgi prevederile legate de modul incare functioneaza site-ul si felul in care avem grija ca toate datele sa fie in siguranta, si sa bifezi acceptarea lor.

Preventie - Stopdiabet
Preventie 2017-10-02T16:13:50+00:00

Preventia diabetului

Afla daca diabetul tau este tinut sub control!

TESTEAZA-TE GRATUIT

Analizele periodice te pot ajuta sa depistezi diabetul, dar si sa il previi. Daca iti faci analizele in mod regulat, ai sanse mari sa descoperi ca suferi de prediabet – cand glicemia ta este mai mare decat ar trebui, insa nu suficient de mare incat medicul sa puna direct diagnosticul de diabet de tip 2.

In cazul in care iti schimbi stilul de viata, ai sanse mari sa tratezi prediabetul si sa scapi astfel de pericolul de a dezvolta diabet de tip 2. Mai devreme sau mai tarziu, prediabetul netratat se va transforma in diabet de tip 2. Diabetul zaharat de tip 2 poate sa nu prezinte simptome evidente in faza incipienta, de aceea este foarte important sa iti faci analizele regulat, pentru a primi diagnosticul corect cat mai timpuriu, astfel incat sa poti urma un tratament corespunzator.

Diabetul este depistat prin determinarea glicemiei din sange dupa o perioada de repaus alimentar de 8 ore – analizele se fac dimineata, pe stomacul gol. In functie de recomandarea medicului, se va efectua fie testul oral de toleranta la glucoza, fie testul glucozei plasmatice.

 

Cum poti preveni instalarea diabetului de tip 2:

Fa mai mult sport – exercitiile fizice te ajuta sa slabesti, sa reduci nivelul de zahar din sange, dar sporeste si sensibilitatea la insulina.

Consuma mai multe fibre – consumul de fibre te ajuta sa tii sub control nivelul de zahar din sange, scade riscul de afectiuni cardiovasculare si te ajuta sa iti mentii greutatea in limitele admise. Cateva dintre alimentele bogate in fibre sunt: fructele, legumele, cerealele integrale si nucile.

Scapa de kilogramele in plus – grasimea in exces reprezinta un factor de risc pentru diabetul de tip 2

Fa-ti analizele macar o data pe an – daca ai un stil de viata sedentar, cateva kilograme in plus si, eventual, si o ruda cu diabet, e obligatoriu sa iti faci analizele anual